Friday, December 30, 2011

=)

tahun 2011 nak abiz n akan datang 2012
pe jadi kat 2011?? emm tah la byk aku da lupe
tapi yang aku taw aku banyak sakit and x sihat
klua masuk hospital..ubat macam2 da telan tahun ni
ni la tande2 da tue kot

and tahun ni jugak bnde2 sedih n touching jadi kat aku
macam2 aku plan n macam biase x jadi
hilang wallet...hilang kawan...and hilang sebatang gigi susu..hahahaihh

so tu mereka2 yang dianiayai ataupon disalah fahami..pecayalah
action speaks louder than words (especially to kawan aku HANAN)

hopefully di ari2 and di taun2 yang mendatang bagi aku and mereka2 senyuman =)

n aku gak harap perangai aku berubah la hendaknyer nak masuk 23 ni
haishhh dah tue dah =(

Thursday, December 22, 2011

mesej

aku jumpe video ni mase youtube walking..ala2 blogwalking la
walaupon aku tak paham ape die cakap
tapi mesej die sangat jelas



video


'solatlah kamu sementare ajal masih ade'

Wednesday, December 21, 2011

rambang mata

ni aku bukan rambang mate sebab nak sopink ke pe
aku cyes jeles tengok gamba2 ni
lawa!!







cyes lawa...pandai orang2 ni amek gamba macam ni
ni bukan edit...sume gune lomo camera
bukan digital..FILM! ushh susah kot walaupon aku sendiri xde experiences gune camera tu
tengok kawan2 aku yang pernah pakai cam susah
and kaka aku sendiri pakai lomo digital pon susah nak dapat pic lawa..haha
gamba2 ni aku amek dari website ni
lomofreak bleh la usha website ni
lomography (tekan je ni)

and ntok amek gamba camni kne gune camera ni

diana f+

ok ape yang bez tentang camera ni..
dia siap dengan flash, colour filter(bagi macam2 colour dekat gamba macam atas ni la)
and x mahal..paling mahal pon dalam rm419 and paling murah rm159 pon ade

nak beli??
haa kat sini ade..aku selalu usha website ni...yang ni memang rambang mate betol la
click shop

haihh bilalah aku nak beli ni..haihhh (T_T)




Friday, December 16, 2011

bile ingat balik mesti aku gelak

dulu darjah 2 aku teringat zaman aku da start menggatal
eh xde la gatal btol tapi aku dah pandai usha2 orang yang aku suke
and aku teringat de sorang budak ni
baik..pandai..pendiam sangat2 and jarang dengar suare die..and comel
die agak fames..tiap2 kali rehat ramai perempuan nak duduk sebelah die
rehat same2 dengan die..makan same2
and kebanyakan perempuan yang rehat dengan die comel2
ahaa selalu rehat die akan bawak sekali mak die..makan gune bekal mak die bawak
aku??aku juz tengok dari jauh..kadang2 rajin aku join
aku pikir laki ni mesti jenis anak mak..
tapi xtaw nape aku cam teringin nak berkawan dengan die..maybe die nampak cam misteri kot
sape dengar suare die memang kire untungla..yang aku perasan die slalu senyum je
lepastu sampai la satu hari ni..aku dapat peluang duduk sebelah die dalam kelas

5 minit...10 minit...15 minit...aku memang seronok
nak berbual tapi dia jenis bisu

masuk 30 minit tibe2 aku dengar ade orang jerit dari belakang
aku terkejut and aku tengok die

die tunduk muke and macam nak menangis
aku tengok bawah meja...nape berair ni??laaaa die kencing ke??
aku teros lari dari die...lepastu taubat aku x duduk sebelah die lagi..hahahaha..aduyaiii

tapi sekarang die da lain...yela da besar kan
muke boleh tahan la...and xtaw nape..setiap kali aku terserempak dengan die dekat taman atau nampak fb die
mesti aku teringat incident tu..hahaha

huhu sori la..x ley buang la dari kepale aku ni pasal bende tu =p




Wednesday, December 14, 2011

game??breakfast atau dinner??

ari sabtu lepas...xtaw la bape ari bulan tah
aku x balik rumah coz ade game
sejak2 konon2 aku nak jadi active ni..aku semangat alam join la SAF(sukan antara fakulti)
and lepas penat tiap2 malam gak aku training..and sabtu ari tu match
nak taw ak position pe??
aku xde position pon..takat reserve or senang cite aku ni tukang nyemak je kat situ..haha
peduli ape aku..asal aku dapat sijil..and mane taw menang untung2 aku ley dapat medal free
xyah susah2 aku keluarkan peluh jantan aku ni

orang lain muke da berpeluh sakan..aku bedak pagi tadi tepek pon ade lagi
and result hasil dari 3 match tu..kitorang DISQUALIFIED and x layak masuk semi final pon
sedih gak la tapi x bape la coz ak x watpe pon..huhu
konon bajet boleh pergi jauh hasil sesetengah dorang yang poyo bajet ley menang tu
tapi nak wat camne..da kalah tu tetap kalah la
oww lupe lak actually aku nak cakap jersi aku nombor 4..mule nak no 9 (Torres)..tapi da de org ambik
so no 4 pon no 4 la..fadhli shas  pon x kisah la...haha..xkenal sape tu tekan ni>>fadhli shas

ok2...sebab aku sedih kalah game tu..aku pon merajuk..aku lari dari kolej ke rumah kawan aku Sab kat seksyen 7..and lagi specific belakang Hailam kopitiam
sebelum sempat aku masuk rumah die kitorg tgkla gerhana bulan..nampak la sikit..tapi x bape nak clear coz kena lindung awan...lepas hujan kot

part yang aku paling tunggu2..kawan aku masak
hahaha...rindu giler la..bukan rindu masakan kawan aku tu walaupon cyes aku cakap sedap.
tapi rindu zaman aku duduk rumah sewa dulu2..masak same2..besnyerr

ape ni ko masak sab?aku pon xtaw nak bagitau ape lauk ni...ayam masak sos tiram dgn sos cili??
panjang tol name..huhu

sebab camera abang aku bateri x charge and tinggal 12% je bateri die..x dapat la ak nk tgkap pe ko ngan zana masak lagi...haihhh

haaa esoknyer pulak start la hari yang aku tunggu2
erk xde la aku tunggu2 sangat..tapi memandangkan aku pening2 nak prepare baju ape aku nak pi sane
so agak beriye la...
tapi sebab xde baju aku pakai baju raye je juz mix ngan shawl stripe
coz theme die polka dot,stripe and checkers..so  masuk tema kan

da nampak macam acare sukaneka da
aku pon xtaw pe motif belon2 ni sume kat situ
maybe betol la ak cakap tema kite sbnarnye tema badut..huhu


depa ni budak2 pandai...pointer baguih2..cheq segan ja pi sini..pointer ala kadar ja..haihh

aku xtaw la nape la muke aku tembam semacam..x padan ngan badan yg kurus tol!haish




lepas da habiz2 saje2 xde keje tgkap gambar kat lua plak...ni masing2 da xtaw nak posing camne dah
hasilnyer wat gaye2 kene ribut taufan

tapi dorang ni over plak dah..nyampah tol
ni baru la nmpak cam umo 22..sopan je...berkenan tol kat baju merah tu..haha
x abiz2 dengan ribut taufan...bak kate Sab..nasib aku ade peberat(tgk kasut aku)..xde la melayang kne tiup angin..ceit ngutok aku la tu!

bajet comel la??haktuiii

ahaa aku paling suke gamba ni...kak shila(yg depan skali ni) da cam model..model Barra..haha xde la
cyes lawa la kak shila =)
tapi aku xtaw nape..die suke tido mase begamba
haa ni la depan rumah kawan aku Zana and Sab...
Sab bile2 free aku nak datang rumah ko lagi..and ko kena masak ntok aku..haha

so bile dah habiz cam bese aku balik rumah and tido~

Wednesday, December 7, 2011

susoh susoh...

susah la sekarang
nak update kena pikir pasal kawan2 aku yang bace
kena pikir dorang..kena pikir dorang!
dulu blog boleh wat ala2 cam diari..sekarang x boleh la kot
kena pikir dorang kena pikir dorang!
nak emo2 kena btol2 tulis dekat diari je la nampaknyer

so kat sini aku ingin memohon maaf kepada semua yang membaca 
kerana mungkin apa yang aku tulis before ni buat korang terase. 
Tapi hakikatnya aku nak korang tahu yang aku tak ada niat langsung nak lukakan hati sesiapa. 
Ini hanya cerita tentang apa yang aku rasa.
maybe pasal korang and maybe tak
mungkin kebetulan je situasi tu merujuk kat korang

papepon kawan still kawankan??
aku bley lupekan hal lepas why not korang?? =)


kawan sekolah aku...kawan tetap kawan kan =)


ain , azie ngan nadia =)


sab n ab =)


malyn, syira, atul =)

so walaupon korang buat macam2 kat aku contohnyer bawah ni,..

sokay..aku relax je..x amik ati pon..huhu (aku cakap ikhlas ni taw!)

mood: ngantok...nak tido ain conquer bantal aku..aduyaiii

Wednesday, November 30, 2011

idk












FEELING STUPID FOR CARING ABOUT SOMEONE
WAY MORE THAN THEY CARE ABOUT YOU....


tanx sab and hannan..coz korang ade bile time aku susah and senang =)

Monday, November 28, 2011

baru nak active..


sem ni target aku nak dapat banyak2 sijil especially sukan
x kisah la sijil lari dalam guni ke..lompat galah ke..taw main ting ting yang penting aku ade sijil sukan

ni sume baru aku sedar penting lepas banyak aku interbiu keje especially gomen dorang tanye pasal sijil sukan aku

interviewer:"kamu ni saye tengok active dalam kerja amal(projek nutrisi aku) tapi sukan xde"
aku:"ade incik saye ade masuk futsal dengan bola baling..tapi saye x bawak sijil "(cyes bongok gile kot x bawak)

and paling x boleh blah aku nak mintak keje dekat watson pon die tanye aku pasal sukan???
pe kne mgena sukan ngan keje kat situ??aku nak kena lari batton ke taw aku kne serve customer pasal produk??sengal tol..memang interbiu yg aku x dapat lupe la.
dah la ko cakap kuat2 time interbiu..customer yang beli2 barang kat situ da pandang2 aku dah..adoyaiii malu giler

so sem ni target aku memang nak banyak bersukan and kalau boleh yang dapat sijil la
orang lain da berkepuk2 sijil...aku ni dari diploma sampai skunk tah
bape kerat je la sijil aku..skunk baru la nak terhegeh2 nak active

ni la salah satu acare yang aku masuk..netball bersama kain batik..hahaha

bez giler main dengan diorang ni..konon2 bajet sume cakap x reti men..sekali aku yang cepat pancit siap nak pengsan..dorang relax je...game ni time sukaneka foodtech..and kitorg dapat no2 kalah kat team de sorang dak sekolah aku tu...xpe atleast dapat hadiah! hahaha

ahaaa pasal kain atas pale kitorang tu..tu la kaler grup kitorang
kat situ boleh nmpak yang aku sorang je len..coz mmg aku sorang je yg tekeluar and masuk grup yg x same ngan member aku...korang taw x aku bosan giler kot xde korang!

ok dah2 update blog..aku nak pi gym...

ahaa tanx to jalillah..cz tag aku gamba2 ni =)

Thursday, November 24, 2011

kawan memang macam tu

aku penat la nak layan perangai ko
asyik nak menganjing aku je
ko ingat aku xde perasaan
kawan mmg la kawan
da asyik aku je kene..aku je yg terok..aku je yg tu..yg ni
kadang2 pikir balik memang sentap
tapi aku wat xtaw je
aku sabar as kawan

aku xtaw nape ko nak emosi sgt sejak dua menjak ni
da x macam dulu
and aku kadang2 rase cam da x kenal ko
da xtaw nak cakap ape ngan ko

xpe la..selagi x melampau aku boleh sabar
maybe lepas ni aku kena belajar camne nak marah orang
haihh

Thursday, November 17, 2011

terase lapar..

cuti raye haji ari tu tetibe aku rase nak masak
bukan masak lauk pauk..yang tu sumpah aku takrajin
aku rase nak buat macaroon
aku pernah makan sekali and tah nape tetibe rase nak buat sendiri

time tu mak aku sibok masak rendang ketupat..aku lak sibok macaroon
bajet omputih tol
so setelah berhempas pulas buat macaroon tu sorang hasilnye

HANGUS!

aduyaiii aku xtaw camne nak cntrol temperature and bape lame kne bakar
coz ak da ikut btol2 resepi kot

and 2nd trial pon hasilnyer

gambar hiasan dr google

FAILED!
retak la pulak..aduyaiii
nak xnak da penat aku buat aku makan je la..and aku pelik coz family aku pon makan je walaupon x jadi...hahaha

aku xtaw camne dorang buat jadi camni


haihh cuti ni nak amik kursus bakery la

sebab x puas hati yang melampau2 and nafsu serakah nak buat bende2 camni datang
aku tuka plan ke cupcake
aku nak buat yang ade icing tu
tapi hasilnyer jadi cam muffin..coz aku ikot resepi nak buat cake butter
and barang pon x cukup aku main tibai je la
tapi jadi la and family aku suke

sebab bajet da terer padahal baru buat muffin..tu pon muffin bantut coz bile bakar x naik..
aku plan nak buat cake ni pulak


bile dipotong jadi camni

cun wei...haihh tetibe cam nak ade baju kaler2ful camni lak..huhu

tapi cyes la nampak cam sedap and cantik
teringin nak buat sendiri
nak beli xde befday sape2 lak..sume da lepas
tinggal tunggu befday sendiri je la..huhu
so kepada family or rakan2 aku yang terbace blog ni
bagila aku cake ni bile befday aku nanti ek..hahaha

ok sekian bye~

mood: lapar x lunch lagi

Sunday, November 13, 2011

fake tu style??


semalam aku on9 fb
aku tgk mcm2 status kawan2 aku..kawan fb aku and termasuklah tah sape2 yg add aku or aku sndiri yang add dorang as kawan
lepas puas aku bace n bace n bace status yang aku kdg2 sndiri x paham dorg nak cakap ape
pastu aku off balik fb

x lame 10 minit lepastu aku on9 balik
bile bosan aku off balik

aku bosan dgn fb ni
ramai sgt fake people
sume tipu...
and aku pon kadang2 terpakse jd fake
n penah rase malu ngan diri sendiri

'pe la g cment die?padahal x rapat?'
'pekejadah accept as fren?padahal bukan knal pon?'
'nak watpe like status or pic orang yg padahal kat lua ko sendri x pernah becakap?'
'ko update perkare2 islamic tapi kat lua perangai sendiri tak berubah?'
macam buat sume ni x ikhlas..n aku x suke..xtaw la korg

coz tah la bende2 macam ni kdg2 aku rase cam tah pape
mmg la niat nak berkawan tapi sampai mane ko rase2??
aku rase keLAUT je sume tu
kalau ade pon x lame n x ramai yang boleh terime

fb ni alam maya
name pon maya so paham2 lah..len la tuka name salmah ke..ramli ke
and aku sendiri x paham nape bleh ramai yang kena tipu dekat fb ni
so lagu najwa latif-cinta muka buku tu aku x sokong langsung! huhu

tapi satu je ak x dpt lari dr bnde2 yg fake ni
fake smile
ni xpe la kot~

tibe2 aku terjumpe quotes ni
btol kot~


Wednesday, October 26, 2011

life aku yang...?


aku takot sangat psl mase depan aku
eh cam jauh sgt pikir..jap2 before masuk mase depan aku nak cakap aku takot sgt ngan gaye life aku sekarang ni
nak kate terok sangat..hmm xlah gak
nak kate skema sangat..hmm pon tak
nak kate pemalas sangat..hmm maybe?

tiap2 ari aku rase aku rushing..tido pon bile dah ngantok je
bangun pon sebab terpakse
bile je aku nak ade tido yg nyaman??
bangun bile rase dah segar bugar??
nak dapat mimpi yang bez2??

ni tiap kali bunyi alarm hp..aku akan cakap..lg 5 minit la..last2
hambik ko stgah jam dah
tapi x pernah lagi la dtg class lambat..
juz x sempat nak breakfast la =(

nak dekat 2 weex aku tido x cukup...
bangun mate bengkak je...
mane x nyer aku tido kadang2 lepas subuh..and paling awal pon pukul 3 pagi
kelas pukul 11.30 pon aku rase cam kelas stat kul 8
malas tol nak bangun..haihhh

makan pon satu hal gak
da kate tido lepas subuh..kompem2 bangun lepas zuhur kan??xpaon tgh ari
giler terok la perangai

cyess aku rase ari ni plg terok dlm sejarah idup aku
bangun2 sedar2 da kul 2.30 petang??!!
da bangun time camtu kompem lunch ngan breakfast aku mesT la da termiss..
shit tol! aku nak tempe sambal!!(ni lauk tgh ari fevret aku)..da 2 weex gak aku x makan weyh =(

part paling malu..penah sedare mara aku dtg umah aku pagi2
and aku x sedar (pasal tido la)
sedar pon mak aku kejutkan...
haihh malu kot time nak salam tu..dorang pon pandang aku pelik je
len kali aku nak wat rule la..
sedare mare datang bukan kne kol mak aku je..mesej gak aku dulu!
hahaha


aku tido lambat pon bukan buat bukan2..assignment kot..assignment!!
and kadang diselitkan dgn elemen2 hiburan..facebooking..blogging..and youtubing?(youtube la)

ok sok kelas 8.30..
sekarang pukul 1.10..and aku x tido lagi.....

arghhh stresss la..aku nak tido and makan yg ckup!!


muke terpakse bangun awal coz de pogram bersukeria bersama angkasawan negare



p/s: entry pasal tido je da membebel pnjg


Sunday, October 16, 2011

matluthfi90

aku xtaw la aku ni da outdated ke hape
tapi de malam ni..aku xley tido..coz soknyer aku kelas lambat
and memandangkan Uitm ni murah hati
wireless gile laju kat bilik aku
aku pon syiokla layan youtube
pastu tah camne aku ley jupe lak video ni
cyes weyy sape mamat ni??
asal da banyak video die kat youtube??
ramai lak view sampai beribu raban??

cube hangpa suma tgk video ni

.. video

ahaaa tu antara video die la
banyak lagi kot die wat
so hangpa suma taw or kenai sapa matluthfi ni??
sapa dia weh??ha??ha??
tapi syok gak la tgk video2 die
hahaha

tapi warning aku jangan tengok banyak2 kali
pasni kompem korang rase nak lempang mamat ni yg bajet cute

ok sekian~~




Thursday, October 13, 2011

ushhh style


aku suke tengok minah ni..rambut die..style die..lagu die pon bez..yang paling bez die cool~~
kalau aku jalan mane2 and bile aku nampak orang2 camni mesti aku akan toleh or pandang banyak kali
tak kisah la laki ke perempuan
bukan aku pandang sebab die hensem or cantik ke
takat cantik or hensem da bersepah sangat
aku suke tgk rambut ala2 camni..lawa seyh..kan??kan??

ko ade??

Monday, October 10, 2011

random

foto2 dibawah ini diambil secara rawak
mase,tempat,orang semuanyer berbeza2
motif gamba2 ni xde hanya mengisi masa lapang
semua ni lebih kepada aku jalan2 aku nampak aku tangkap
atau semate2 ade muke aku kat situ and entah bile gambar tu diambil pon aku xtaw
ok sila buang masa anda melihat foto2 ini =)





























habis dah habis dah



mood time ni: borink and malas