Thursday, February 25, 2010

aku serius!


dengan serius aku cakap dekat member aku
"aku nak berenti belajar la..aku nak jadi penyanyi tak pon pelakon"
hasilnya
member aku gelak-gelak padahal aku da cakap 8 kali benda same


dengan serius aku cakap dekat member aku
"weyh bosan la..clubbing pon tak penah jejak..jom pegi sekali..sekali jew"
hasilnya
member aku pandang aku atas bawah yang time tu pakai baju kurung dengan selipar dah haus and tudung senget


dengan serius aku cakap dekat member aku
"sem ni aku tak ponteng class lagi la..jom la ponteng class"
hasilnya
dorang diam jew (haihhh)


dengan serius aku cakap dekat member aku
"weyh kita dah last sem..jom pergi jalan2..Genting ke..Port Dickson ke..kita sewa la kereta"
hasilnya
dorang jawab "emm...nanti la..aku kena tanye mak aku dulu bagi pergi ke tak..kalau pergi zoo nak tak??lagi best?"


tapi bila aku dengan serius cakap ni
"weyh test nanti aku nak tiru ko taw..bace banyak2 sikit..nanti kita mesej2"
hasilnya
"wokey! xde hal la..kita share2 nanti wokey"


  • huhuhu so sebab tu aku kawan korang..korang baik saaaaaangaat =)

Monday, February 22, 2010

abizla

aku x taw nape
bile aku dapat taw budak2 class aku bace blog aku
terketar2 gak lutut ak
makk aii..haihhhh
sambil aku terpikir ape aku post yang lepas2 tu


abiz laaa..abiz laa
lepas ni aku post entry baik2 punya
hahahahahaha
padahal xde papepon =p

p/s:kene tahan sebulan janji xnk on9 facebook! tahan!

Sunday, February 21, 2010

♥ stat nex week yang busy

nanti start la next week yang haram busy
test..kuiz..assignment..ok lagi
tapi jangan suruh aku presentation!
cnfirm dari elok aku cakap cam biase
teros jadi gagap ngan sakit parkinson
dah nak nek sem 5 pon nervous aku x hilang2 lagi
ceh! haram betol!

giler aku miz cuti lagi camni =(

p/s: status facebook aku"puasa facebook sebulan" sumpah tipu! hahaha..selang seari aku on9 nyer =p

Friday, February 19, 2010

awin kat kedah bosan

ari selasa bertolak
sampai ipoh lepak umah mak cik
makan buat kali ke-2 wlupon kat Tapah da makan da
da kena pakse makan so makan je la

sampai kedah da petang nak maghrib
jumpe da MRSM Kubang Pasu upenyer kat dalam Jitra
jenuh siap ambik peta dari cousin

so saje jalan-jalan bukit kayu hitam
yang konon2 ade barang lambak2 and murah
sekali tersalah pergi ke pasar malam
patut pelik je and orang pon pandang pelik

last2 pergi sempadan Thailand
banyak kedai tutup..sambut raye lagi kot
pergi kat mall kat situ ingat jumpe barang bez
ade chocolate..tapi same je harge dengan kat sini
da stat sumpah seranah

chupa chups yang besar ni harge die rm35..stock setahun punyer


pastu da mghrib cari hotel


sok pagi2 kena daftar awin

abiz daftar pukul 3
awin macam nak nangis mase salam mama
dalam kereta rase kosong x de die

so ajak ayah pergi pekan rabu Alor Star
konon2 macam bez tempat tu (ramai kecoh sal tempat tu)
sekali harge tempat die lebih kurang macam PKNS
PKNS lagi bez
tudung pon same je harge
rm45 aku beli kat pasar malam rm20 da dapat
pastu sumpah seranah lagi

balik umah kul 12 lebih
kesimpulan kedah bosan
awin kat kedah bosan

the end~

Thursday, February 18, 2010

rambut leper??yukss

Actually aku paling x suke post bnde ni..
kalau boley aku x nak post2 bnde2 camni lagi
Coz bagi aku ni hak masing2 nak judge orang tu camne..tapi..tapi aku x tahan
Aku kena post gak
Kalau cerite ngan member2 aku dikire mengumpat lak kan
Walaupon cam aku x penah mengumpatkan..tapi atleast dengan care ni kurangla sket keje x bermoral tu =p


Ok..aku cakap secara general and x merujuk pade sesape
Terasa??sukati ko la ye


Firstly aku paling x suke lelaki yang suke wat rambut ala2 tomok
Rambut leper and berminyak kat bahagian depan tu


Aku cyes x faham kenapa and mengapa dorang wat macam tu Hensem ke??style ke??leh ngorat pompuan ke macam tu??pompuan boleh cair ke??
Cyes aku x paham


And ade satu mase ni..aku nak keluarkan duit kat Atm kat kolej aku.. Aku ternampak sorang mamat ni ngan member die nak keluarkan duit Bukan aku teruja pasal dorang ni hensem ke hape..aku teruja tengok mamat sorang ni tekun gile betolkan rambut ala2 tomok die tu
Tiap-tiap 2 minit betolkan rambut die..tiup angin sket betolkan..tergerak sket betolkan Cyes nak MUNTAH!
And die pakai baju kaler pink dengan rambut mcam tu and manje semacam ngan member die wat aku terpikir..ko ni gay ke??
Haihh x pasal2 kena fitnah kan..astaga


Bagi aku rambut macam tu da nampak macam Nyah..cyes buruk ok
Nak je aku jerit kat diorang..’wei burok dow rambut ko..geli aku tengok”
Tapi nak jage hati punye pasal and adat orang melayu jangan masuk campur hal orang len..so aku diam je la kan.


And lagi satu aku x paham zaman sekarang kenape pompuan tergila2kan sangat kat mamat2 korea


Contohla dalam cerita boys over flower..ji hoo (nak tengok mamat yag mane click name tu..x kuasa aku nak letak pic die kat blog ak) die yang pegang watak mu jong pyo...
ahhh x kisah la wei pejadah name die..


dengan gaye jalan bajet cool..tangan masuk dalam poket..rambut ala2 tomok gak..bibir pink pakai lip gloss..da macam bontot babun da..baju kalau boleh nak nampak dada sket..sumpah aku menyampah..kalau aku jumpe nak je aku baling ngan batu


Kalau la classmate aku bace post aku ni kompem dorang marah coz most of them suke mamat tu..aku pon x paham Nampak je gamba die terjerit2...
Contohla mase class food processing sir aku de tunjuk lelaki idaman perempuan sekarang and kelua la gamba mamat tu…mulela kawan2 aku hysteria..hahaha aku pulak pending je
betol la sir aku cakap sekarang pompuan lebih suka lelaki yang hampir mirip macam pompuan gak..haihh cyes aku x paham

and sir aku cakap diorang ni lah kegilaan zaman remaja mak aku dulu yang dorang cakap hensem emm pe yang dorang pandang??bulu dada??mungkin kott~~

p/s:aku lagi suke yang rambut afro..rambut die ley jadi tempat sorokkan barang wat sementara


Friday, February 12, 2010

chocolate

ari tu time dalam lab tengah aku khusyuk bace blog pompuan jomblo de upin(budak class ak) ni suh ak tgk video
15 Malaysia..
dengar tajuk die aku ingat Pm bagi ceramah ke ape
giler baik mamat ni berjiwe 1 Malaysia..huhu
siap promote suh aku tengok lagi
sekali buka2 die bukan pasal 1 Malaysia ke ape
tapi pasal filem pendek
ni salah satu la dari 15 filem tu

video

so lepas je aku tengok cerite ni aku teros pikir cite ni memang betol

org cine mmg xkan tolong orang melayu..

bukan semua la sesetengah

even ko mintak keje pon jangan harap la die nak bagi position tinggi2 kat ko

tu pon kire nasib la dapat keje..selalunyer x dapat nyer

coz bile try je mintak keje mesT dorang akan cakap

"sini mao cina punya olang..lu pandai cakap cina ka?"

kan??

and orang kite pulak baik gile..sentiasa tolong xde bias ko cine ke india ke

pasaipa..NTAH


mood sekarang: giler bosan sambil2 nyanyi lagu lily allen f**k you