Friday, December 30, 2011

=)

tahun 2011 nak abiz n akan datang 2012
pe jadi kat 2011?? emm tah la byk aku da lupe
tapi yang aku taw aku banyak sakit and x sihat
klua masuk hospital..ubat macam2 da telan tahun ni
ni la tande2 da tue kot

and tahun ni jugak bnde2 sedih n touching jadi kat aku
macam2 aku plan n macam biase x jadi
hilang wallet...hilang kawan...and hilang sebatang gigi susu..hahahaihh

so tu mereka2 yang dianiayai ataupon disalah fahami..pecayalah
action speaks louder than words (especially to kawan aku HANAN)

hopefully di ari2 and di taun2 yang mendatang bagi aku and mereka2 senyuman =)

n aku gak harap perangai aku berubah la hendaknyer nak masuk 23 ni
haishhh dah tue dah =(

Thursday, December 22, 2011

mesej

aku jumpe video ni mase youtube walking..ala2 blogwalking la
walaupon aku tak paham ape die cakap
tapi mesej die sangat jelas



video


'solatlah kamu sementare ajal masih ade'

Wednesday, December 21, 2011

rambang mata

ni aku bukan rambang mate sebab nak sopink ke pe
aku cyes jeles tengok gamba2 ni
lawa!!







cyes lawa...pandai orang2 ni amek gamba macam ni
ni bukan edit...sume gune lomo camera
bukan digital..FILM! ushh susah kot walaupon aku sendiri xde experiences gune camera tu
tengok kawan2 aku yang pernah pakai cam susah
and kaka aku sendiri pakai lomo digital pon susah nak dapat pic lawa..haha
gamba2 ni aku amek dari website ni
lomofreak bleh la usha website ni
lomography (tekan je ni)

and ntok amek gamba camni kne gune camera ni

diana f+

ok ape yang bez tentang camera ni..
dia siap dengan flash, colour filter(bagi macam2 colour dekat gamba macam atas ni la)
and x mahal..paling mahal pon dalam rm419 and paling murah rm159 pon ade

nak beli??
haa kat sini ade..aku selalu usha website ni...yang ni memang rambang mate betol la
click shop

haihh bilalah aku nak beli ni..haihhh (T_T)




Friday, December 16, 2011

bile ingat balik mesti aku gelak

dulu darjah 2 aku teringat zaman aku da start menggatal
eh xde la gatal btol tapi aku dah pandai usha2 orang yang aku suke
and aku teringat de sorang budak ni
baik..pandai..pendiam sangat2 and jarang dengar suare die..and comel
die agak fames..tiap2 kali rehat ramai perempuan nak duduk sebelah die
rehat same2 dengan die..makan same2
and kebanyakan perempuan yang rehat dengan die comel2
ahaa selalu rehat die akan bawak sekali mak die..makan gune bekal mak die bawak
aku??aku juz tengok dari jauh..kadang2 rajin aku join
aku pikir laki ni mesti jenis anak mak..
tapi xtaw nape aku cam teringin nak berkawan dengan die..maybe die nampak cam misteri kot
sape dengar suare die memang kire untungla..yang aku perasan die slalu senyum je
lepastu sampai la satu hari ni..aku dapat peluang duduk sebelah die dalam kelas

5 minit...10 minit...15 minit...aku memang seronok
nak berbual tapi dia jenis bisu

masuk 30 minit tibe2 aku dengar ade orang jerit dari belakang
aku terkejut and aku tengok die

die tunduk muke and macam nak menangis
aku tengok bawah meja...nape berair ni??laaaa die kencing ke??
aku teros lari dari die...lepastu taubat aku x duduk sebelah die lagi..hahahaha..aduyaiii

tapi sekarang die da lain...yela da besar kan
muke boleh tahan la...and xtaw nape..setiap kali aku terserempak dengan die dekat taman atau nampak fb die
mesti aku teringat incident tu..hahaha

huhu sori la..x ley buang la dari kepale aku ni pasal bende tu =p




Wednesday, December 14, 2011

game??breakfast atau dinner??

ari sabtu lepas...xtaw la bape ari bulan tah
aku x balik rumah coz ade game
sejak2 konon2 aku nak jadi active ni..aku semangat alam join la SAF(sukan antara fakulti)
and lepas penat tiap2 malam gak aku training..and sabtu ari tu match
nak taw ak position pe??
aku xde position pon..takat reserve or senang cite aku ni tukang nyemak je kat situ..haha
peduli ape aku..asal aku dapat sijil..and mane taw menang untung2 aku ley dapat medal free
xyah susah2 aku keluarkan peluh jantan aku ni

orang lain muke da berpeluh sakan..aku bedak pagi tadi tepek pon ade lagi
and result hasil dari 3 match tu..kitorang DISQUALIFIED and x layak masuk semi final pon
sedih gak la tapi x bape la coz ak x watpe pon..huhu
konon bajet boleh pergi jauh hasil sesetengah dorang yang poyo bajet ley menang tu
tapi nak wat camne..da kalah tu tetap kalah la
oww lupe lak actually aku nak cakap jersi aku nombor 4..mule nak no 9 (Torres)..tapi da de org ambik
so no 4 pon no 4 la..fadhli shas  pon x kisah la...haha..xkenal sape tu tekan ni>>fadhli shas

ok2...sebab aku sedih kalah game tu..aku pon merajuk..aku lari dari kolej ke rumah kawan aku Sab kat seksyen 7..and lagi specific belakang Hailam kopitiam
sebelum sempat aku masuk rumah die kitorg tgkla gerhana bulan..nampak la sikit..tapi x bape nak clear coz kena lindung awan...lepas hujan kot

part yang aku paling tunggu2..kawan aku masak
hahaha...rindu giler la..bukan rindu masakan kawan aku tu walaupon cyes aku cakap sedap.
tapi rindu zaman aku duduk rumah sewa dulu2..masak same2..besnyerr

ape ni ko masak sab?aku pon xtaw nak bagitau ape lauk ni...ayam masak sos tiram dgn sos cili??
panjang tol name..huhu

sebab camera abang aku bateri x charge and tinggal 12% je bateri die..x dapat la ak nk tgkap pe ko ngan zana masak lagi...haihhh

haaa esoknyer pulak start la hari yang aku tunggu2
erk xde la aku tunggu2 sangat..tapi memandangkan aku pening2 nak prepare baju ape aku nak pi sane
so agak beriye la...
tapi sebab xde baju aku pakai baju raye je juz mix ngan shawl stripe
coz theme die polka dot,stripe and checkers..so  masuk tema kan

da nampak macam acare sukaneka da
aku pon xtaw pe motif belon2 ni sume kat situ
maybe betol la ak cakap tema kite sbnarnye tema badut..huhu


depa ni budak2 pandai...pointer baguih2..cheq segan ja pi sini..pointer ala kadar ja..haihh

aku xtaw la nape la muke aku tembam semacam..x padan ngan badan yg kurus tol!haish




lepas da habiz2 saje2 xde keje tgkap gambar kat lua plak...ni masing2 da xtaw nak posing camne dah
hasilnyer wat gaye2 kene ribut taufan

tapi dorang ni over plak dah..nyampah tol
ni baru la nmpak cam umo 22..sopan je...berkenan tol kat baju merah tu..haha
x abiz2 dengan ribut taufan...bak kate Sab..nasib aku ade peberat(tgk kasut aku)..xde la melayang kne tiup angin..ceit ngutok aku la tu!

bajet comel la??haktuiii

ahaa aku paling suke gamba ni...kak shila(yg depan skali ni) da cam model..model Barra..haha xde la
cyes lawa la kak shila =)
tapi aku xtaw nape..die suke tido mase begamba
haa ni la depan rumah kawan aku Zana and Sab...
Sab bile2 free aku nak datang rumah ko lagi..and ko kena masak ntok aku..haha

so bile dah habiz cam bese aku balik rumah and tido~

Wednesday, December 7, 2011

susoh susoh...

susah la sekarang
nak update kena pikir pasal kawan2 aku yang bace
kena pikir dorang..kena pikir dorang!
dulu blog boleh wat ala2 cam diari..sekarang x boleh la kot
kena pikir dorang kena pikir dorang!
nak emo2 kena btol2 tulis dekat diari je la nampaknyer

so kat sini aku ingin memohon maaf kepada semua yang membaca 
kerana mungkin apa yang aku tulis before ni buat korang terase. 
Tapi hakikatnya aku nak korang tahu yang aku tak ada niat langsung nak lukakan hati sesiapa. 
Ini hanya cerita tentang apa yang aku rasa.
maybe pasal korang and maybe tak
mungkin kebetulan je situasi tu merujuk kat korang

papepon kawan still kawankan??
aku bley lupekan hal lepas why not korang?? =)


kawan sekolah aku...kawan tetap kawan kan =)


ain , azie ngan nadia =)


sab n ab =)


malyn, syira, atul =)

so walaupon korang buat macam2 kat aku contohnyer bawah ni,..

sokay..aku relax je..x amik ati pon..huhu (aku cakap ikhlas ni taw!)

mood: ngantok...nak tido ain conquer bantal aku..aduyaiii